ADIYAMAN / BESNİ - Dikilitaş Halil Ağar İlkokulu

Mrt

Bağımlılıkla mücadele kapsamında öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına Okul Öncesi Öğretmenimiz Esra ÇELİK rehberliğinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ock

15 Temmuz 2016 gecesinde, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan hain darbe girişimi, milletimizin kahramanca mücadelesi sonucunda engellenmiş ve demokrasimiz kazanmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlatmak ve unutturmamak hepimizin en önemli sorumluluklarından olmalıdır. İşte bu sorumluluk bilinciyle, okulumuzda “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü” programı düzenlendi.

Ock

Geleneksel Çocuk Oyunlarından "Çatlak Patlak" ve "Ebelemece" oyunları Sınıf Öğretmenimiz Cebrail ORTAŞ rehberliğinde oynandı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında 4.sınıf öğrencilerinden Berat UĞUR ve Mustafa Şimşek Dede Korkut Hikayelerinden esinlenerek yeni bir hikaye yazarak yazarlığa ilk adımlarını atmış oldular. Bu çalışmanın ortaya çıkmasında öğrencilerimize rehberlik eden Sınıf Öğretmenimiz Cebrail ORTAŞ'a teşekkür ederiz.

Ock

Geleneksel Çocuk Oyunlarımız Ocak ayında da oynanmaya devam ediyor. Geleneksel Çocuk Oyunlarından "Sek Sek"  ve "Üç Taş" Sınıf Öğretmenimiz Ayşe ALTAN TÜY rehberliğinde oynandı. Emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

7-17 Aralık tarihleri arasında ülkemizde kutlanan Mevlana Haftası okulumuzda da kutlandı.

Ara

12-18 Aralık tarihlerinde ülkemizde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmakta olup bu kapsamda okulumuzda tüm öğretmenlerin katılımıyla görkemli bir şeklide kutlandı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Dikilitaş Halil Ağar İlkokulu Anasınıfı Aralık Ayı Bültenimiz yayınlandı.

Ara

Sınıf öğretmenimiz Cebrail ORTAŞ öncülüğünde ilkokul öğrencileri ile birlikte geleneksel çocuk oyunlarından biri olan YAKAR TOP oynadık.

Ara

Okul Öncesi Öğretmenimiz Esra ÇELİK öncülüğünde Anasınıfı öğrencileri ve velileriyle birlikte "Turşu Kuruyoruz." etkinliği yapıldı.

Kas

Değerler Eğitimi kapsamında Kasım ayında "Sevgi" konusu işlendi. Bu çalışmaların hazırlanmasında emeği geçen sınıf öğretmeni Cebrail ORTAŞ'a teşekkür ederiz.

Kas

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda "Sözlük Tasarım Yarışması" için çocuklarımız özgün bir "Yalnız Efe Sözlüğü" hazırlamıştır. Bu çalışmanın hazırlanmasında öğrencilerimize rehberlik eden Cebrail ORTAŞ ve Ayşe ALTAN TÜY'e teşekkür ederiz.

Kas

Bütün dünya çocuklarının özgürce yaşamayı hakkettiği bu dünyada bütün çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümün eksik olmamasını diliyoruz.

Kas

Geleneksel Çocuk Oyunlarımız Kasım ayında oynanmaya devam etti. "Don-Ateş", "Deve-Cüce", "Gece-Gündüz" ve "Çürük Yumurta" oyunları sınıf öğretmeni Cebrail ORTAŞ ve İngilizce öğretmeni Fatih Koray BAYSA öncülüğünde oynandı.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında yapılan  çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim.